IBC SOLAR - Η εταιρεία

Συστήματα ηλιακής ενέργειας από το 1982

Ένας πάροχος συστημάτων για το μέλλον της ενέργειας

Με πολυετή εμπειρία και παράδοση

Η IBC SOLAR σε αριθμούς

 • Πάνω από 40 χρόνια εταιρικής ιστορίας από το 1982
 • Περισσότερα από 6 GW συνολικής εγκατεστημένης ισχύος
 • Προμήθεια ηλιακής ενέργειας για περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως
 • Περίπου 400 εργαζόμενοι παγκοσμίως
 • Περισσότεροι από 2.000 συνεργάτες παγκοσμίως

 

Μάθετε περισσότερα για την IBC SOLAR

Από την ίδρυσή της το 1982, η IBC SOLAR έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο συστημάτων για φωτοβολταϊκές και ενεργειακές λύσεις - με πάνω από 6 γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος, επτά θυγατρικές και πολλές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών έργων σε όλο τον κόσμο.

Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων που τροφοδοτούν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο, συστήματα αυτοκατανάλωσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς και αυτόνομα και υβριδικά φωτοβολταϊκά και συστήματα τοπικής αποθήκευσης.

Είμαστε μεταξύ των πρωτοπόρων του κλάδου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως.

Εξακολουθούμε να είμαστε 100% οικογενειακή επιχείρηση και αντιπροσωπεύουμε την οικονομική σταθερότητα και τις αξιόπιστες συνεργασίες. Παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες ηλιακές λύσεις για περισσότερα από 40 χρόνια: αξιόπιστες, εντός χρονοδιαγράμματος και με μεγάλες αποδόσεις.

Μάθετε περισσότερα για τις διεθνείς τοποθεσίες μας.

Η δήλωση αποστολής της IBC SOLAR

Το όραμά μας

Εξασφαλίζουμε ενεργειακή αυτάρκεια και μηδενικές εκπομπές, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στην αστείρευτη ενέργεια του ήλιου – για έναν κόσμο στον οποίο αξίζει να ζούμε.

Η αποστολή μας

 • Είμαστε η κινητήρια δύναμη πίσω από την αξιοποίηση της ενέργειας του ήλιου.
 • Απλοποιούμε πολύπλοκα συστήματα και αναπτύσσουμε καινοτόμες ενεργειακές λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των πελατών.
 • Μαζί με τους συνεργάτες μας, παρέχουμε στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές αξιόπιστη πρόσβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια.
 • Με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε γρήγορα και ευέλικτα στις δυναμικές αγορές.
 • ÎΜε τον τρόπο αυτό, επιταχύνουμε την αλλαγή προς έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Το όραμά μας

 • Δεοντολογία/Ηθική
  Σεβασμός για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη φύση – χωρίς καμία εξαίρεση
 • Εντιμότητα
  Αντιμετώπιση όλων με ειλικρίνεια και ακεραιότητα
 • Ποιότητα και Ασφάλεια
  Ο άνθρωπος και το περιβάλλον, το προϊόν και τα οφέλη του – επίτευξη του βέλτιστου από κοινού
 • Ευθύνη
  Ευθύνη για το περιβάλλον και την ικανοποίηση τόσο του προσωπικού όσο και των πελατών
 • Ανθρωπιά
  Οι κοινωνικές και εταιρικές δεσμεύσεις έχουν αντίκρισμα
 • Αριστεία
  Καταβάλλουμε εξαιρετικές προσπάθειες για να γίνουμε μια εξαιρετική εταιρεία
 • Συνέπεια
  Υπόσχεσή μας είναι η συνεπής και βιώσιμη δράση

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αξίες μας;

Εδώ μπορείτε να βρείτε το έγγραφο για την εταιρική πολιτική μας (μορφή pdf)

Εδώ μπορείτε να βρείτε τον Κώδικα Δεοντολογίας μας (μορφή pdf)

Διαχείριση της εταιρείας με εμπειρογνωμοσύνη και προοπτική

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της IBC SOLAR αποτελείται επί του παρόντος από έμπειρα μέλη που έχουν ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον της εταιρείας.

Dr. Dirk Haft (Διευθύνων Σύμβουλος) Lars Degendorfer (Γενικός Οικονομικός Διευθυντής) Stefan Horstmann (Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής) Patrik Danz (Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων) Udo Möhrstedt (Ιδρυτής)

Dr. Dirk Haft

Ο Dr. Dirk Haft είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IBC SOLAR AG από τον Ιανουάριο του 2024. Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας από το 2018. Είναι διδακτορικός φυσικός με εξειδίκευση στη νανοφυσική και την κβαντική φυσική και έχει πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία μικροεπεξεργαστών (τσιπ) και στη μηχανολογία. Έχει αναλάβει διάφορες θέσεις σε διοικητικά συμβούλια και έχει ιδρύσει τις δικές του εταιρείες. Συνεπώς, μπορεί να δώσει στρατηγική ώθηση όσον αφορά τις καινοτόμες τεχνολογίες, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στην IBC SOLAR AG, ο Dr. Dirk Haft είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρικής στρατηγικής, καθώς και για το τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών και το τμήμα καινοτομίας και διαχείρισης προϊόντων. Στο πλαίσιο του ρόλου του, θα συμβάλει σημαντικά στην ακόμη στενότερη ενοποίηση των διαφόρων επιχειρηματικών τομέων του ομίλου IBC SOLAR και στη βελτιστοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Lars Degendorfer

Ο Lars Degendorfer είναι Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της IBC SOLAR AG από το 2018 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Αύγουστο του 2019. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά, τις τράπεζες και τις επενδύσεις και έχει πολυετή εμπειρία σε θέσεις εμπορικής διαχείρισης βιομηχανικών εταιρειών, ειδικότερα στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μηχανολογίας. Μια βασική πτυχή των δραστηριοτήτων του ήταν και είναι ο τομέας της (διεθνούς) χρηματοδότησης.

Στην IBC SOLAR AG, ο Lars Degendorfer είναι υπεύθυνος για τη λογιστική, τον έλεγχο, τη διαχείριση εγκαταστάσεων και τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου, καθώς και για τον συντονισμό και τη δικτύωση ολόκληρου του ομίλου IBC SOLAR.

Stefan Horstmann

Ο Stefan Horstmann είναι Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής (COO) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IBC SOLAR AG από τον Ιούνιο του 2020. Ως πτυχιούχος μηχανικός έχει αποκτήσει πολυετή εμπειρία σε διοικητικές θέσεις σε διεθνές επίπεδο στη στρατηγική και επιχειρησιακή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και στην τεχνολογία πληροφοριών. Οι δραστηριότητές του όσον αφορά την τεχνολογία πληροφοριών στον τομέα της τεχνολογίας θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού επικεντρώθηκαν στο λογισμικό ERP, τον σχεδιασμό διαδικασιών, την οργανωτική ανάπτυξη και τη διαχείριση έργων.

Στην IBC SOLAR AG, είναι υπεύθυνος για την εφοδιαστική, τις αγορές, τη διασφάλιση ποιότητας, τη διαχείριση προϊόντων, την τεχνολογία πληροφοριών, τις διαδικασίες και την οργάνωση. Στον ρόλο του ως Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής, ο Stefan Horstmann συμβάλλει σημαντικά στην εσωτερική δικτύωση των εν λόγω επιχειρηματικών τομέων της IBC SOLAR AG και συνεχίζει να τους προωθεί στις εθνικές και διεθνείς αγορές φωτοβολταϊκών με τρόπο στοχευμένο και επιτυχημένο.

Patrik Danz

Ο Patrik Danz ολοκληρώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της IBC SOLAR AG ως Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων (CSO) από το 2021. Ο πτυχιούχος μηχανικός (απόφοιτος Πολυτεχνείου) στον τομέα της ηλεκτρολογίας και των οικονομικών έχει πολυετή διεθνή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας φωτισμού. Στις βασικές πτυχές των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται ιδίως οι τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, της διαχείρισης προϊόντων, της Ε&Α και της ποιότητας.

Στην IBC SOLAR AG, είναι υπεύθυνος για τις εθνικές και διεθνείς πωλήσεις και τις μονάδες έργων της εταιρείας, καθώς και για τα τμήματα μάρκετινγκ και τεχνικών πωλήσεων. Στον ρόλο του ως Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, ο Patrik Danz είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των εν λόγω τομέων εντός του ομίλου IBC SOLAR και συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη εστίαση των μονάδων πωλήσεων σε όλα τα επίπεδα.

Udo Möhrstedt

Πρωτοπόρος στον κλάδο

Ο πτυχιούχος φυσικός Udo Möhrstedt έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη και την επέκταση των φωτοβολταϊκών εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Ως ένας από τους πρωτοπόρους στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, ίδρυσε ένα τεχνικό γραφείο μηχανικών το 1982, από το οποίο προέκυψε η IBC SOLAR AG.

Ο Udo Möhrstedt έχει καλές διασυνδέσεις στον κλάδο: Το 1986 ίδρυσε το PV symposium στο Bad Staffelstein στο αβαείο Banz. Εκπροσώπησε τα συμφέροντα της γερμανικής φωτοβολταϊκής βιομηχανίας ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανίας Ηλιακής Ενέργειας για έξι χρόνια από το 1996. Υποστήριξε τη συγχώνευση των ομοσπονδιών της βιομηχανίας ηλιακής θερμικής ενέργειας και της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών σε «BSI – Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας Ηλιακής Ενέργειας».

Ο Udo Möhrstedt έχει λάβει πολλά βραβεία για την αμέριστη αφοσίωσή του – συμπεριλαμβανομένου του «Βαυαρικού Μεταλλίου για το Περιβάλλον». Το 2009 και το 2012 τιμήθηκε με τον τίτλο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» από την Ernst & Young. Ο Udo Möhrstedt έλαβε τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Αξίας το 2012 για τη μακροχρόνια και επιχειρηματική του αφοσίωση.