Συστήματα ηλιακής ενέργειας για την επιχείρησή σας.

Η ηλιακή ενέργεια αποδίδει.

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες βιώσιμες προτάσεις και ενεργειακές λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα διαχείρισης ενέργειας, συστήματα αποθήκευσης, υποδομές φόρτισης και συστήματα παρακολούθησης.

Η αγορά συστημάτων ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη. Καθόλου περίεργο, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα από ηλιακή ενέργεια είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις χάρη στις εξατομικευμένες μας ενεργειακές λύσεις. Η ηλιακή ενέργεια δεν είναι μόνο μια εξαιρετικά επικερδής μορφή παροχής ενέργειας, αλλά προσφέρει και σε εσάς, ως επιχειρηματία, απτά πλεονεκτήματα..

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!

Πλεονεκτήματα όσο ο ήλιος λάμπει.

Φωτοβολταϊκά από έναν από τους πιο έμπειρους παρόχους φωτοβολταϊκών λύσεων στον κόσμο. Αξιοπιστία, ακρίβεια και αποδόσεις άνω του μέσου όρου.

 • Ασφάλεια προγραμματισμού:
  Παράγετε και καταναλώνετε τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια, πάντα σε χαμηλό κόστος.
 • Ασφάλεια παραγωγής:
  Η αποθηκευμένη ενέργειά σας προσφέρει λειτουργική αξιοπιστία κατά τις διακοπές του ηλεκτρικού δικτύου. 
 • Αποδόσεις:
  Όσο χαμηλότερο είναι το κόστος της ενέργειας, τόσο υψηλότερο είναι το κέρδος της εταιρείας σας. Αναμένονται επίσης απτά φορολογικά οφέλη και κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων.
 • Βιώσιμη δράση
  Ως επιχειρηματίας, έχετε ιδιαίτερη ευθύνη για τις μελλοντικές γενιές. Με την παραγωγή ενέργειας χωρίς εκπομπές CO2 μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργείτε σωστά.

Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) συστήματα που δημιούργησαν προστιθέμενη αξία.

Φωτοβολταϊκά από έναν από τους πιο έμπειρους παρόχους φωτοβολταϊκών λύσεων στον κόσμο.
Αξιοπιστία, ακρίβεια και αποδόσεις άνω του μέσου όρου.

Έξυπνος έλεγχος: Ευφυής διαχείριση ενέργειας σε φυτώριο μεγάλης κλίμακας

Herrmann Kräuter, Γερμανία

Η πρόκληση:
Η Herrmann Kräuter είναι μια εταιρεία φυτωρίων και ζαχαροπλαστικής που παράγει κομμένα βότανα σε δικές της υπαίθριες εκτάσεις και σε θερμοκήπια. Κάθε εβδομάδα, η Herrmann Kräuter παραδίδει 200 τόνους φρεσκοκομμένων βοτάνων σε μεγάλους πελάτες της γαστρονομίας και του εμπορίου τροφίμων. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την ψύξη των φρέσκων βοτάνων, τα μηχανήματα συσκευασίας και τον φωτισμό των θερμοκηπίων είναι τεράστια. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα. Η εταιρεία αναζητούσε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από το δημόσιο δίκτυο.

Η λύση:
 Λόγω της υψηλής κατανάλωσης όλο το εικοσιτετράωρο, εγκαταστήσαμε μαζί με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας, την Kempa-Elektrotechnik, ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 416 kWp και ένα πρόσθετο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 207 kWh. Το σύστημα ελέγχεται από ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας (EMS), το οποίο συντονίζει τους ισχυρούς καταναλωτές, το φωτοβολταϊκό σύστημα, το υφιστάμενο σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ) καθώς και την ηλεκτροκίνηση.

Το αποτέλεσμα:
Η εταιρεία Herrmann Kräuter χρησιμοποιεί τον ευφυή έλεγχο του συστήματος διαχείρισης ενέργειας (EMS) για την αποφυγή φορτίων αιχμής και την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλο βαθμό μέσω του φωτοβολταϊκού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία καθίσταται όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας και παραμένει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική.

 • Ετήσια απαίτηση ενέργειας: 850.000 kWh
 • Μέγεθος συστήματος: 416 kWp + αποθήκευση 207 kWh
 • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας: 340.000 kWh/έτος
 • Εξοικονόμηση CO2: 170 τόνοι/έτος

Πράσινη εικόνα: Το κέντρο εφοδιαστικής της εμπορικής εταιρείας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για άμεση κατανάλωση

ASKO Food Logistics, Νορβηγία

Η πρόκληση:
Η εμπορική εταιρεία χρειάζεται συνεχή τροφοδοσία μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας για τις εγκαταστάσεις εφοδιαστικής και ψυχρής αποθήκευσης. Η εταιρεία χονδρικής εμπορίας τροφίμων είχε έναν ιδιαίτερα σημαντικό στόχο: Πλήρης μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Η λύση:
 Προσαρμοσμένος φωτοβολταϊκός σταθμός για ιδιοκατανάλωση με χρήση συστημάτων στήριξης, Φ/β πάνελ και μετατροπέων IBC SOLAR – εγκαταστάθηκε μέσα σε μόλις εννέα ημέρες.

Το αποτέλεσμα:
Με αυτό το πιλοτικό έργο φωτοβολταϊκών, η ASKO τοποθετείται στη Νορβηγία ως πρωτοπόρος στον τομέα των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια ιδιαίτερα αποτελεσματικά, με ποσοστό ιδιοκατανάλωσης 100%. Η εταιρεία χονδρικής εμπορίας τροφίμων επωφελείται επίσης από τη δυνατότητα μακροπρόθεσμου προγραμματισμού του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Ετήσια ζήτηση ενέργειας: 2,8 GWh
 • Μέγεθος εγκατάστασης: 370 kWP 
 • Κόστος Φ/Β συστήματος: 600.000 €

Το μεγαλύτερο στον κόσμο φωτοβολταϊκό σύστημα της ΙΚΕΑ

Ρότενμπουργκ, Ελβετία

Η πρόκληση:
Καθώς η βιωσιμότητα έχει γίνει αυτονόητη για την ΙΚΕΑ, το σουηδικό κατάστημα επίπλων θέλησε να αποτυπώσει αυτή τη στάση εγκαθιστώντας στην Ελβετία τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παγκοσμίως μαζί με έναν συνεργάτη που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και νοοτροπία με την ΙΚΕΑ: μελετημένος σχεδιασμός και εξαιρετικά ευέλικτες λύσεις.

Η λύση: 
Η IIBC SOLAR παρείχε ολόκληρη τη φωτοβολταϊκή λύση, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής, του σχεδιασμού, όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ IBC AeroFix 10 για επίπεδη στέγη, καθώς και της υλοποίησης του συστήματος.

Το αποτέλεσμα:
 Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στη στέγη του καταστήματος ΙΚΕΑ διοχετεύεται στο δημόσιο δίκτυο, καθώς το φωτοβολταϊκό σύστημα λειτουργεί στο πλαίσιο του ελβετικού «τιμολογίου τροφοδότησης με κάλυψη κόστους».

 • Συνολική εξοικονόμηση: 7100 τόνοι CO2 εντός 25 ετών
 • Φ/Β πάνελ: IBC PolySol CS
 • Σύστημα στήριξης Φ/Β πάνελ IBC AeroFix 10 για επίπεδη στέγη
 • Συνολική ισχύς: 1,5 MWp

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χειριστούμε τα αιτήματά σας για φωτοβολταϊκά